Szokatlan lépés az Opeltől, mert azonnali visszahívást jelentett be az Opel két modelljére, az Opel Adamra és az Opel Corsára. A cég szerint a két modellel addig egyáltalán nem is ajánlott járni, amíg egy márkaszervizben át nem vizsgálják az Opel kormányművét.

A történetben több tízezer Opel Adam és Opel Corsa érintett, ezek közül nyolcezerrel lehet valóban hibás. Az Opel közleménye szerint a kormánymű egyik alkatrésze nem felel meg a műszaki előírásoknak, a hiányosságra az Opel házon belüli minőségellenőrzése mutatott rá. Baleset a hibás kormánymű miatt eddig szerencsére nem történt.

Így tudod megnézni  hogy a Te autód kormányműve rendben van-e. Ha a kormány kardánalkatrészén a jelzés 20E4 vagy 20K3 (a fék és a gázpedál mögött olvasható le kézifékkel rögzített, üresbe tett váltójú, járó motorú autónál a kormány forgatásával), akkor az autóval nem szabad tovább közlekedni!  Magyarországon 500-550 autó lehet érintett, ezeknek ezekkel a kormánymű hibákkal. Természetesen minden költséget az Opel fizet.

2014.09.29.