FORD kormánymű felújítás, javítás

Ingyenesen érte megyeünk! Ingyenesen bevizsgáljuk! Ingyenes telefonos tanácsadás: +36307853479

 • Ford kormánymű javítási ár: 55 – 85 000 Ft*

 • 1-2 Munkanap alatt elkészül!
 • Egyenesen Önhöz megyünk az alkatrészért!

  Megjavítjuk! Készen visszaszállítjuk! -Igen, Önhöz is elmegyünk!

 • INGYENES szállítás az egész országban!*

 • Ingyenes tanácsadás! +36 30 78 53 479

Az alábbi 1 perces videóban elmondom a Ford kormánymű javítás folyamatát és költségeit.

Elérhetőségünk:

+36 30 78 53 479  

Akik már megbíztak bennünk:

 

Beszéljünk telefonon!

 Tudja meg milyen javítási költséggel számolhat.

+36 30 785 34 79

 Birton Sándor

KÉRJEN INGYENES VISSZAHÍVÁST

1 Év garancia minden munkánkra!

Segíthetek? +36 30 78 53 479

Mi történik, ha megbízik bennünk és a javítás mellett dönt?

0. Hívjon fel! Előre egyeztetjük mire számíthat.

Sok olyan jellegű hiba van, amelyekre lehet előre pontos árát mondani. (pl. folyik a kormánymű)

1: Futárunk elhozza Öntől a meghibásodott kormányművet. 

Budapesten belül INGYENESEN érte megyünk és INGYENESEN készen vissza is visszük.

2: Adunk egy pontos árajánlatot és javítási határidőt!

 Általában 1-2 munkanap a javítási idő.

3: Visszaszállítjuk a felújított kormányművet.

Országosan a szállítás INGYENES!*

Tudok valamiben segíteni? +36 30 78 53 479

Cégadatok:

Adószám: 24677855-2-43
Aktuális cégjegyzékszám: 01-09-376445

Teljes név: Silverstone.hu Korlátolt Felelősségű Társaság
Rövidített név: Silverstone.hu Kft.

Hívjon bizalommal!

Birton Sándor

+36 30 785 34 79

Címünk:

1095 Budapest Soroksári Út 48.

Malom Udvar – Iroda és Raktárközpont

Ford kormányművek specialistája

Ford kormányművek felújítását végezzük rövid határidővel!

Igen, valószínűleg az kormányműve is felújítható. NE veszítsek akár több mint 100 ezer Ft-ot mert nem volt körültekintő!

A Ford kormányművek a legtöbb esetben javíthatóak, és a felújítás töredékébe kerül egy új gyári vagy akár egy gyári felújított Ford kormányműének.

De mennyi a kormánymű felújításának az ára?

A Ford kormányművek felújítási ára: 55 000 – 85 000 Ft* között van.

Az Ford kormányművek felújításának ára itt is, mint mindenhol attól függ, hogy mi a hiba, illetve hogy mennyi munkával jár az adott típus szétszerelése. (Szerencsére a javítás költségét nem befolyásolja az, hogy mennyi volt az autó eredeti ára. Nem úgy mint az alkatrész vásárlásnál. A mai napig szinte érthetetlen hogy például miért egyharmada a Ford szervószivattyú ára, mondjuk a BMW-hez képest. Holott a műszaki tartalom nagyon-nagyon hasonló.)

A legálltalánosabb hiba, amikor folyik, ilyenkor csak a kormányművön elég a szimeringeket cserélni. Ez a legoptimálisabb eset. De sajnos ez csak a javítások egy kis részét teszik ki. Sokszor a folyást a fogasléc rozsdásodása vagy kopása okozza, ilyenkor viszont “nagyobb a baj”. Na azért ne tessék megijedni! Ez csak annyit jelent hogy az ár inkább a 85 ezer Ft* felé tendál.

Egy Ford kormánymű fogasléce

Tovább befolyásolja a kormánymű felújításának árat, hogy mennyi kopó alkatrészt kell a kormányműben cserélni.

Sok esetben szükséges a teflon gyűrűk cseréje (A teflongyűrű a belső tömítések. amik a kormánymű megfelelő működését szabályozzák mint például az olaj irányának a folyását.)

A szétszedett kormányművek esetében érdemes érdemes elvégezni a kopóalkatrészek cseréjét is. (Feszítő, támasztó és a vezetőperselyek.)

Pontos árat mindig csak az állapotfelmérést követően lehet mondani, de mindig minden esetben előre egyeztetünk minden kedves  Ügyfelünkkel.

És még egy fontos dolog. Szokták kérdezni hogy mi van akkor ha megszorul vagy akad a kormánymű?

Vigyázat! A kormánymű akadása vagy szorulása, fokozottan balesetveszélyes! Mindenféleképpen kérje futómű / kormánymű szakszerviz azonnali tanácsát, mert az akadás nagyon komoly gondokat okozhat. Az autót ne használja a míg a kormányművet nem nézette meg!

Itt a hiba valószínű arra utal hogy futómű, illetve a kormánymű szoros működése általában a gömbfejek, csapágyak kopásából, korrodáltságából adódik.

Gyakoran szokták kérdezni tőlünk a ford tulajdonosok, hogy melyik típus meghibásodása a leggyakoribb. A legtöbb esetben, rá szoktam tudni választ, de a Ford esetében ez egy picit másképp van. Összességében azt kell hogy mondjam hogy a Ford nem egy rossz autót. Bár nekem úgy soha nem fogta meg személy szerint a fantáziámat, de azt kell mondjam hogy műszakilag nagyon korrekt modelleket készít a gyártó. De kíváncsiságból én is leszűrtem az ügyviteli rendszerből, mik is forduétak meg nálunk az elmúlt egy éveben. Amiből a legtöbbet dobott ki az a Ford Focus kormánymű és Ford Fiesta kormánymű. De erre sem lehet rámondani hogy azért mert egyszerűen nem jó, hanem a nagy számok törvénye alapján ebből fut talán a legtöbb. Ott van például hiába a Ford Escort kormánymű. Ebből összesen 1 db-ot javítottunk az egy év alatt. Ennek több oka lehet. Egyrészt ugye megfigyelhető hogy valahogy a régi autók alkatrészei jóval tovább bírták mint az utóbbi időben gyártottaké. Akkor talán még nem voltak annyira ügyesek a tervezett elavulásra szakosodott mérnökurak. De az is előfordul, hogy ilyen régi autóra már nem költ az ember. Hasonló mondható el a Ford Ka kormányműre. Ford Galaxy kormánymű? Egy-két havonta előfordul, de nagyon ritkának mondható. És akkor jöjjön egy klasszikus. A  Ford Mondeo kormánymű felújítás. Rendszeresnek rendszeres, de arányában nem olyan sok mint néhány másik márka esetében. (És ne is beszéljünk a bajorok által gyártott 3 betűs luxus márkáról, amivel kapcsolatban naponta 3-4 hívást kapunk.) Tehát, egyértelműen több munka volt bent nálunk,  jellemzően a Ford Mondeo mk4 kormánymű és a Ford Mondeo mk3 kormányművek. Igazából bármennyire is nem vagyok egy Ford rajongó, de valójában csak jókat tudok mondani róla. Sok esetben csak olyan problémával érkeznek, hogy az idő során megkopott a pórvédő gumiharang, és a bekerült szennyeződés elette a szimeringeket. És végül, de nem utolsó sorban nem hagyhatjuk ki a vérbeli igáslovat. Igen, szoktak megkeresni azzal hogy; Jó napot kívánok, Ford Transit kormánymű felújítást vállalnak? De hasonló mondható el mint az előző típusoknál. Jól össze vannak rakva ezek az autók.

Még annyi hogy a Ford is egyre gyakrabban gyárt elektromos kormányművet. Azt viszont kevesen tudják hogy az elektromos kormányművel rendelkező autókat NEM SZABAD BEBIKÁZNI, mert az erősen károsítja, illetve gyakran tönkre is teszi az autóban az elektromos kormányművet!

Ha bármi kérdése lenne, keressen fel telefonon!

És még egy kis érdekesség:

A Ford Motor Company amerikai multi vállalat, amit Henry Ford alapított 1903. június 16-án. Ez egész Ford üzemet összesen 28 000 dollár készpénzből hozták létre. Talán akkor még Ő sem gondolta, hogy a világ egyik legnagyobb vállalatát és a második legnagyobb autógyárát hozzák létre. A híres amerikai Ford típusok közé tartozik a Ford Escape, a Ford Taurus, a Ford Mustang, Ford Explorer, Ford Expedition, és a Ford Ranger. Ford nagy feltaláló volt, de több mint valószínű, hogy az első Ford autók működési elveit nem ő hanem egy ezermester / szerelő barátja találta fel, akivel a gyár alapítása után kapcsolata nagyon megromlott.
A legyakoribb modellek:

 • Ford K
 • Ford Fiesta háromajtós
 • Ford Fiesta ötajtós
 • Ford B-Max
 • Ford Ecosport
 • Ford Kuga
 • Ford Focus
 • Ford Focus ST
 • Ford Focus Sedan
 • Ford Focus Turnier
 • Ford Focus Turnier ST
 • Ford Fusion
 • Ford C-Max
 • Ford Grand C-Max
 • Ford Mondeo
 • Ford Mondeo Turnier
 • Ford S-Max
 • Ford Galaxy
 • Ford Ranger
 • Ford Tourneo Connect

*Abban az esetben ha nem történik felujítás vagy értékesítés,és az alaktrészt vissza kell szállítani, akkor a szállítási költség felszámolásra kerül.  
Áraink tájékoztató jellegűek a megadott ártól eltérhetnek, típus és állapot fűggően.
A fenti ár nem tartalmaza az Áfát.
A javíthatalan alkarészeket maximum 30 napig tudjuk tárolni!

Hívjon minket most! Segítünk!

+36 30 78 53 479

Birton Sándor

KORMÁNYMŰ JAVÍTÁS

SZERVÓSZIVATYÚ JAVÍTÁS