Így válasszon kormánymű felújító céget

FONTOS!

Ezt mindenképpen vedd figyelembe, mielőtt kormánymű felújító céget választasz!

Mostanában megszaporodtak a kormánymű felújító cégeknél már sajnos csalódott ügyfelek. Ezek az ügyfelek sajnos pórul jártak és több tízezer, (akár százezer ft-ot) is buktak, mert nem voltak elég körültekintőek.  Ezért ha kormánymű felújítás előtt vagy, mindenképpen szánj rá 5 percet, hogy ezt az összehasonlítást elolvasd, mielőtt belekezdesz a felújításba! 

Számla VS. garancia.

Kezdjük a legelején. Valahol nettó árak vannak feltüntetve, valahol meg a számlás árak. Erre mindenképpen kérdezz rá. Nyilván ahol a nettó árak vannak kiírva, ott egyértelmű hogy van esély megoldani “okosba”, de gondolj a garanciára is!  Ha nem kapsz számlát a munkáról, csak a felújító cég jó szándékában bízhatsz, hogy majd egyetért veled abban, hogy a garanciális költségeket neki kell majd állni. Sajnos hetente hallani ilyen “vitákról”.  Mindenképpen kérdezz rá, hogy kapsz-e számlát szerelésről, illetve így mennyibe fog valójában kerülni? Ha a számla és a hozzá tartozó garancia levél a kezedben van, nem kérdés a garanciális javítás.

Nem mindegy hogy mennyi alkatrész lesz kicserélve a kormánymű belső részében.

Sokan csak a kormánymű felújítás árát hasonlítják össze. Pedig nem mindegy hogy egy egyszerű javításról, vagy egy komplett felújításról van-e szó. Mert nem mindegy hogy valaki kicserél 1-2 hibás szimeringet az autóban, vagy cserélik a komplett garnitúrát, és az összes kopó alkatrészt (csapágyak, vezetőpersely, feszítő dió). Egy komplett felújítás után a kormánymű gyakorlatilag olyan lesz mint a gyári új. És minimum még egyszer annyit el kell hogy menjen, mint eddig. Egy egyszerű javítás sokszor nem hosszú életű, hisz előbb utóbb el fog fáradni a többi eredeti korú alkatrész is. 

Porvédő gumiharang 

Egy jószándékú cég  biztosít teljesen új porvédő gumiharangot a felújítás mellé. Pár ezer Ft, de biztosítja hogy a szennyeződés ne “egye el” újra a frissen felújított kormányművet. A kormánymű felújítás oka legtöbb esetben az elhasználódott gumiharangokból adódik. Bemegy a szennyeződés, és tönkreteszi a tömítéseket. Mindenképpen kérdezz rá hogy az ár tartalmazza-e az új porvédő gumiharangokat is.  Finoman szólva is meggondolatlanság, ha egy cég egy frissen felújított kormányműre visszateszi a régi használt porvédő gumiharangokat! Ezzel gyakorlatilag beírta a naptárba a következő felújítás idejét. Erre mindenképpen kérdezz rá, hogy az ár tartalmazza-e az új gumiharangokat, hisz egy kormánymű felújításhoz ez is jár!

Az extra költségeket ki fogja kifizetni?

Tegyük fel nem vagy budapesti. Kevesen számolnak azzal az extra idővel és pénzzel, ami a kormánymű (vagy szervószivattyú) szállítási költségét jelenti. Például a benzin míg elszállítják, vagy a posta költség, míg felküldik, illetve visszaküldik az alkatrészt. A posta egy méretes csomagot, amibe egy kormánymű belefér, nagyságrendileg 5-6000 Ft-ért hoz el, plusz a visszaküldés.  Nálunk ez teljesen ingyenes. Benne van árban. Mi egyenesen hozzád küldjük az autót, nem kell nyomtatnod semmit, csak szállításra előkészíteni az alkatrészt, és átadni a futárunknak.  

Mások véleménye

Az internet ma már lehetővé teszi, hogy tanuljunk mások tapasztalataiból, mert az emberek megírják ezt. Nézzük meg, hogy mások milyen értékelést adtak az adott cégnek. Például Google cégem, vagy a Google térkép értékelése szerint. Ha egy cég például nem teszi lehetővé, hogy az ügyfelei nyíltan véleményt tudjanak írni róla az interneten, az is intő jel lehet.  Egy korrekt cég mögött mindig tudni hogy milyen emberek állnak, és hogy mások hogyan vélekednek róluk.

A fentieknek mindig érdemes utána nézni, mielőtt döntést hoz!

Üdvözlettel:

Birton Sándor

szervokormanyjavitas.hu

+36 30 78 53 479

Nálunk így néz ki egy felújított kormánymű!

kormánymű fogasléce

kormánymű felújítás