Mennyibe kerül és mi befolyásolja a kormánymű felújítás árát?

Az kormánymű felújításának ára elsősorban a hibától függ és hogy mennyi munka van vele. Továbbá kisebb mértékben befolyásolja a szétszedési idő is. A kormánymű felújításának ára 45 és 75 ezer Ft között van. Nézzük meg hogy mi befolyásolhatja az árat. De vajon ez az ár mit takar?  Nézzük meg először is  hogy mit várhat el a pénzéért egy kormánymű felújító cégtől!

Kormánymű felújítás ára

Kérdése van? +36 30 78 53 479

Személy és kis haszongépjárművek kormánymű felújítási ára:  

45 000 – 75 000 Ft között van. (SZÁMLÁS ÁR!!)

 

A fenti árak tartalmazzák:

-KOMPLETT (!) felújítást. Gyári tömítések, feszítő diót, vezető persely, csapágyakat.

-Új gumiharangokat

-1 Év garanciát

-Ingyenes bevizsgálást

-Ingyenes beszállítást (Az ország bármely pontjáról elhozzuk a hibás alkatrészt)

-Ingyenes vissza szállítás az Ön által megadott címre. (Országosan)

-20 000 FT pénz-visszafizetési garanciát , abban az esetben ha garanciális javításra kerülne sor.

 

Kamionok kormányműveinek javítása 110 000 – 140 000 Ft között van.

Kérdése van? +36 30 78 53 479

Ezt várhatja el a pénzéért egy korrekt kormánymű felújító cégtől. 

 • Valóban kicserélik az ÖSSZES! tömítést. Hisz Ön komplett felújítást fizeti ki!
 • A gyárival megegyező alkatrészeket használ. Ami drágább, de biztosan jó lesz. (Német, Angol, Amerikai gyártmányok.)
 • A számla kérdése. Ha Ön kap számlát, a garancia érvínyesítése kétségtelen! Mi a számlás árakat tüntettük fel! Ellentétben a többi cég nettó (valójában fekete) árával szemben. Ha ön nem kap számlát a munkáról, csak felújító cég jó szándékában bízhat, hogy valóban tudja-e érvényesíteni a garnciális  igényét. (Sajnos hetente jönnek hozzánk ilyen problémával ügyfelek)
 • Porvédő Gumiharang! Egy korrekt cég  biztosít teljesen új porvédő gumiharangot a felújítás mellé. Pár ezer Ft, de biztosítja hogy a szennyeződés ne “egye el” újra a frissen felújított kormányművet. (Egy drága felújítás oka legtöbb esetben az elhasználódott gumiharangokból adódik. Bemegy a szennyeződés, és tönkreteszi a tömítéseket. )
 • Egy korrekt cég egy garanciális kormánymű javítása esetén, vagy elvégzi saját maga az újra ki és beszerelést, vagy költségtérítést biztosít ügyfelei számára.  (Esetleges garanciális munkáink esetén,  20 000 Ft ki-be szerelési költségtérítést biztosítunk ügyfeleink részére.)
 • Egy korrekt cég mögött mindig tudni hogy milyen EMBER van mögötte. A weboldalon, az emberek a saját arcukkal és becsületükkel vállalják a felelősséget.  Egy korrekt cég vállalja hogy nyilvánosan lehessen róluk visszajelzést írni. (Pl. google cégem) . Továbbá ha egy cég megtalálható a Google organikus (nem fizetett) találatai között az első pár találatban, az biztosan azt jelenti hogy a cég hosszú idő óta, tartósan működik.  (Jelen esetben például: kormánymű javítás, kormánymű felújítás, szervószivattyú javítás  kulcsszavakra) Ezt mindig érdemes ellenőrizni.
 • Extra szolgáltatás! Például egy ingyenes alkatrész beszállítás, és ingyenes visszaszállítás valójában egy 7-8000 ezer Ft-os ajándékot jelent az ügyfél számára. (+Plusz a extra idő amíg futárcéget választ, feladójegyzéket nyomtat, esetleg míg  postára kell elmenni még vele.) Nálunk ez mind-mind benne van a feltüntet árakban! Máshol mindenképpen kérdezzen rá ezekre!

A kormánymű felújítás árán kívül ezekre is mindenképpen kérdezzen rá:

 • TÉNYLEG MINDEN TÖMÍTÉS ki lesz cserélve?

  Sajnos ez nehezen utánakövethető, de van hogy csak azt cserélik ki amit nagyon muszáj. Ez legtöbb esetben a korai garanciális problémáknál derül ki.

 • Milyen alkatrészek kerülnek be a felújítás során. Sajnos rendszeresen találkozunk hozzánk került, már javított alkatrészekben, olcsó utánagyártott alkatrészekkel. Ami okozója az újrajavításnak.
 • Az feltüntet ár számlás ár? Sokszor hallani, hogy csak utolag derül ki, hogy a kiajánlott ár valójában számla nélkül értendő. Önnek azért fontos hogy számlát kapjon a javításról, hogy később tudja érvényesíteni az esetleges garanciális igényeit. Számla nélkül marad a reménykedés, hogy a szerelő is egyetért majd a problémánkkal.. (Mindig a számlás árakat hasonlítsa össze!)
 • Az ár ugye tartalmazza az új porvédő gumiharangokat is? Finoman szólva is meggondolatlanság, ha egy cég egy frissen felújított kormányműre visszateszi a régi használt pórvédő gumiharangokat! Ezzel gyakorlatilag “beírta a naptárba a következő felújítás idejét.” Erre mindenképpen kérdezzen rá, hogy az Önnek ajánlott ár tartalmazza-e az új gumiharangokat, hisz egy kormánymű felújításhoz ez is jár!
 • Ha garanciális a munka, ki fizeti ki a ki és beszerelés költségét? Figyeljen oda, mert garanciális munkák esetén, ha egy cég semmilyen felelősséget nem vállal a ki-be szerelésért, akkor Önnek kell ezt duplán megfizetnie.
 • Alaposan utána néztem kivel javíttatok? A cég megtalálható a Google-ban eredetileg is?

  Ha a weboldal csak az internetéről leszedett képekkel van tele, az intő jel lehet.  Ha egy cég a Google találati listáján csak a fizetett hirdetések között jelenik meg, megkérdőjelezhető hogy vajon hány éve foglalkozik a kormánymű felújítással, mielőtt szétszedi az Önét!

Kérdése van? +36 30 78 53 479

A legegyszerűbb hiba, amikor folyik, ilyenkor csak a kormányművön elég a szimeringeket cserélni. Ez az esetek 30-40%-ban meg is szüntetheti a folyást.  De valamikor a legegyszerűbb hibának tűnő probléma sem fér bele a 35 ezer Ft-os javítási költségbe.

Sokan kérdezik, hogy ha csak folyik miért nem elég kizárólag a szimeringeket kicserélni. A válasz az, hogy azért mert a folyás, és a szimering elengedése csak a tünet. Azt sokszor valami okozza. Ezért általában a fogasléc elrozsdásodása a felelős. Ilyenkor viszont már  gépmunkára van szükség, azaz teljesen fel kell köszörülni a kormánymű fogaslécét. (Sajnos a nagyon elrozsdásodott fogaslécek, nem is minden esetben javíthatóak.)

A kormánymű fogasléce

Tovább befolyásolja a kormánymű felújításának árat, hogy mennyi kopó alkatrészt kell a kormányműben cserélni.

Sok esetben szükséges a teflon gyűrűk cseréje (A teflongyűrű a belső tömítések. amik a kormánymű megfelelő működését szabályozzák mint például az olaj irányának a folyását.)

Több esetben is, ha már szét van szedve a kormánygép, érdemes az olyan kopó alkatrészek cseréje is mint például a feszítő, támasztó és a vezetőperselyek cseréje.

Pontos árat mindig csak a szétszedés után tudunk mondani, de mindig minden esetben előre egyeztetünk minden kedves Ügyfelünkkel.

 

A kormánymű felújítás előtt

FONTOS!

– Az árak  N E M tartalmazzák a gépjárműből történő ki-, és beszerelési költséget!

– A használt alkatrészek nem minden esetben javíthatók az előírt technológia szerint! A javítandó alkatrész szétszerelése után kiderülhet, hogy a kormánymű karambolosan sérült, vagy túlkopott, illetve előzőleg szakszerűtlenül javították! Ilyen esetekben mindig előre egyeztetünk Ügyfeleinkkel az általunk javasolt megoldásról!

Miért ennyi a kormánymű felújításának az ára?

A javítás illetve felújítás során teljesen szét kell szedni a kormányművet, és alapos, speciális ipari mosóban meg kell tisztítani, kiemelt figyelmet fordítva a mechanikusan igénybe vett felületekre, a csapágy felületekre és a tömítőgyűrűkkel kapcsolódó részekre.

A tisztítás után az átvizsgálást  történik. Amikor a fogasléc rozsdás, köszörű géppel át kell köszörülni a fogasléc teljes felületét. Ha ez kész van, utána jön a persely (perselyek) kicserélése. A persely csere utána következik a csapágyat csere. Majd miután a fogasléc teljesen fel van újítva, bekerült az új csapágy és a persely, a végén kerülnek be az új gyári vagy a gyári minőséggel teljesen megegyező tömítőgyűrűk, a szimeringek és a teflongyűrűk. Kizárólag minőségi alapanyagokkal érdemes csak dolgozni, hisz a felújítócég minden esetben 1 év teljes körű garanciát vállal. Neki sem érdeke silány minőségű alkatrészeket beletenni. Tehát hogy mi befolyásolja a kormánymű felújításának az árát? Hát egyrészt a minőségi alkatrészek sem olcsók, ehhez jön hozzá a minőségi szakmunka és az idő. Egy kormánymű felújítása akár 5 óráig is eltarthat.

Továbbá nagyon fontos információ:  csak olyan céggel dolgozzon, ahol számlát adnak! Ez nem  minden esetben jelenti plusz ÁFA vonzatot, mert van aki KATA-s kisadózó. DE MINDIG KÉRJEN SZÁMLÁT! Ha nem rendelkezik számlával, akkor nem fogja tudni érvényesíteni a garanciáját! És a kormánymű felújítás ára nem két fillér. Egy komplett kormánymű felújítás ára, ki-be szereléssel együtt megközelítheti a százezer Ft-ot is. Viszont gy jól felújított kormányművet sokszor gyári minőségre vissza lehet hozni. Azaz elmehet még egyszer annyi ideig mint amennyit most ment! Ezért óvakodjon a számla nélkül, valahol fusiban megjavított kormányművektől. Egy szépen feljavított kormánymű megéri az árát!

Ebben az 1 perces videóban elmondom a kormánymű javítás folyamatát!